Creatief Schrijven 

Hoe werkt creatief schrijven ?

Creatief schrijven is een vrij algemeen begrip om goed te leren creatief schrijven is het belangrijk waar jij als individu of als team (bijv collega's, vrienden) de nadruk op leggen bij alle daagse bezigheden /belevingen.

Stel jezelf de vraag wat houdt mij nou bezig ? Het is absoluut geen straf om jezelf open en kwetsbaar op te durven stellen , men onderschat vaak de beleving van de ander in verbale communicatie dan ontstaan er vaak discussies/ruzies /meningsverschillen. 

Geef jezelf daarom kenbaar want als het niet altijd lukt in verbale communicatie wellicht is het letterlijk laten zien van jouw eigen verhaal de methode om bij de ander door te dringen.

Tot slot wat is jouw zoektocht ?

Afhankelijk van je eigen creatieve zoektocht is het belangrijk om bewustzijn op te doen waar je naar toe wilt werken. Enkele voorbeelden zijn onder andere.

1 - Schrijf je eigen autobiografie

- Handig om eventuele vervelende herinneringen te verwerken , en deel dit op het moment wanneer het past met degene die jou hierin vertrouwt.

- Je kunt het ook gebruiken om later aan je kinderen /familie/ of vrienden te weergeven zowel met positieve als negatieve gebeurtenissen.

2- Artikelen schrijven 

- Ben je bijvoorbeeld een student en mag je graag lezen en schrijven en kun jij je niet vinden in de huidige media en nieuws , waarom beschrijf je zelf niet iets ?

- Bronnen zijn tegenwoordig steeds moeilijker te achterhalen , wellicht tijd om op reis te gaan en hierover je eigen artikel te maken.

3- Een boek schrijven

- Boeken zijn saai horen wij vaak echter is dit een permanente manier van uitdrukken al eeuwen lang en dit zal voorlopig nog wel zo blijven, leuk om een zakcentje te verdienen of simpelweg om anderen te inspireren.

- Wat je ook schrijft en hoeveel je ook schrijft , wees niet bang dat je onderwerp niet of wel zal aanslaan sommige auteurs hebben er jarenlang over gedaan en werden daarna beroemd.

 

Dit waren enkele tips die jou wellicht kunnen helpen met schrijven en het behalen van jouw doel , hiernaast staan er nog een aantal voorbeelden.